zaterdag 29 maart 2008

San Jose




De hoofdstad van Costa Rica ligt tussen grillige bergtoppen in een gebied met een aangenaam klimaat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Teatro Nacional en een aantal musea. Het Nationaal Theater ontstond in 1890, toen de uit Spanje afkomstige prima donna Adelina Patte tijdens een tournee door Midden-Amerika Costa Rica oversloeg bij gebrek aan een podium. Het neobarokke interieur is versierd met beelden, schilderingen en marmeren trappen. Buiten staat een beeld van Ludwig van Beethoven.

Ik heb ook nog het Museo del Oro Precolombino bezocht, waar je een collectie gouden voorwerpen uit de pre-Columbiaanse tijd kan bekijken. In de zaal ernaast was er een tijdelijke expositie van Rembrandt, waar vele Costaricanen voor in een lange rij stonden.

Op dit moment is de hele stad ook versierd met beschilderde koeien (hebben we dat in Belgiƫ ook niet eens gehad?) in alle vormen en formaten. Zo is deze koe omgetoverd tot een boomkikker. Voor de rest is er een paaldansende koe, een schaakbord-koe, een canopytour-koe en nog tientallen meer.

Dit was spijtig genoeg het einde van mijn reis (en dus ook van mijn blog),want morgen zit ik alweer op het vliegtuig huiswaarts. Hasta la vista!

Geen opmerkingen: